Nieuws

carthago

Blikseminslag en uw Carthago camper

In uw hoogspanningslaboratorium hebben we een Carthago-camper blootgesteld aan bliksem. Geldt de uitkomst van het experiment ook voor het echte leven?
“Absoluut. Er is weliswaar schade aan de apparaten, maar voor mensen is het dankzij de kooi van Faraday volkomen veilig.”

Carthago bouwde een camper met bliksemafleider. Deze zogenaamde Faraday is een kooivormige constructie van elektrisch geleidend materiaal. Een mooie aanleiding om deze eens uit te testen bij hoogspanningsexperts van de Universiteit van Stuttgart. Daar is het mogelijk om bliksem op te wekken en in te laten slaan in een voertuig. Een techniek die veel wordt gebruikt in de auto-industrie. De kunstmatige bliksem bereikt weliswaar niet het voltage van een echte flits. Met deze nepbliksem krijg je wel mooi inzicht in de werking van de bescherming die Carthago probeert te bieden.

carthago

Bergruimte in een Carthago camper

Uw meerwaarde

+ Een Carthago camper biedt de meeste bergruimte in zijn klasse
+ Dankzij lichtbouwtechnologie naast voldoende bergruimte tevens voldoende laadreserve
+ Bergruimtes makkelijk toegankelijk dankzij grote buitenkleppen
+ Buitenbergruimtes aan de zijkant in de verlaagde dubbele bodem in bodemplatensandwichtechniek = perfectie isolatie en stabiliteit
+ Bergruimtes vorstvrij geïsoleerd en met eigen verwarming
+ Bergruimtes volledig bruikbaar zonder beperking door ingebouwde techniek

Dubbele bodem buitenbergruimte

Makkelijk toegankelijk via grote buitenkleppen, vergroting van de ruimte dankzij de verlaging in de dubbele bodem aan beide zijden, centraal doorlaadbereik, bergruimte onder zitgroep geïntegreerd (en dus van buiten te beladen en van binnen via de zitbank toegankelijk).

Dubbele bodem binnenbergruimte

Verlaagde boxen in de dubbele bodem met 40 cm bruikbare diepte, makkelijk toegankelijk van binnen via  kleppen in de vloer, gerichte verwarming van de bergruimte.

Carthago scootergarage

Toegang van beide zijden, elk via grote garagedeuren resp. kleppen. Dankzij de verlaagde uitvoering van de scootergarage ontstaat de grootst mogelijke binnenhoogte en de verlaagde garagetoegang vergemakkelijkt het laden. Hoge laadcapaciteit: tot 350 kg.

carthago fabriek

Waar komt uw Carthago camper weg?

Carthago Reisemobilbau – dat is een succesverhaal van inmiddels meer dan drie decennia. Ten grondslag aan dit succes liggen een aantal fundamentele waardes, die al deze jaren consequent zijn doorgevoerd. Zo stond en staat elke Carthago kampeerauto garant voor hoogste kwaliteit, ongeëvenaard woon-, slaap- en rijcomfort, een geperfectioneerde en betrouwbare techniek en bovenal een eigen merktypisch design. 

De fabricage wordt in drie ultramodern uitgeruste fabrieken uitgevoerd. Elke fabriek is exact voor een bepaalde serie gebouwd. Deze specialisatie garandeert topkwaliteit voor elke serie. Alleen zo is het mogelijk individueel maatwerk te combineren met – waar mogelijk – volledig gemechaniseerde seriebouw. Nog een kenmerk dat ons onderscheidt: bij ons hebben anonieme kapitaalgevers het nog nooit voor het zeggen gehad, want Carthago werd en wordt geleid door de eigenaar. Innovatiekracht door persoonlijke passie is één van onze grootste sterktes. 

Aulendorf
In de fabriek in Aulendorf worden de modellen chic e-line, chic s-plus en highliner geproduceerd. 

Odranci, Slovenië
In de fabriek in Odranci worden de modellen chic c-line, c-tourer en c-compactline geproduceerd.

Met als resultaat: elke Carthago kampeerauto is uniek en geen massaproduct!